MANUŞ BABA

Kocaeli

14 Şubat Cuma

22:15
- BİLET AL

Manuş Baba kimdirManuş Baba, 1 Aralık 1986 tarihinde Mersin‘in Tarsus ilçesinde aslen Diyarbakırlı bir ailenin çocuğu olarak doğmuştur. Asıl adı Mustafa Özkan’dır. İlkokul dörde kadar Tarsus Turgut İçgören ilköğretim okulunda okudu. Sonra da babasının mevsimlik işçi olarak Antalya’da çalışmaya başlaması ile birlikte Antalya‘ya taşındıklarından ilkokulu ve ortaokulu Antalya’daki Barbaros İlköğretim okulunda, lise eğitimini ise 2005’te Gazi Lisesi’nde tamamladı.

Manuş Baba, Manuş adını çocukluk döneminde anneannesinin kendisine küçük, güzel çocuk anlamında Manuş olarak seslenmesiyle almıştır. Aynı zamanda Avrupa çingenelerinin kullandığı ve “İnsan” anlamına gelen bir kelime olduğunu söylüyor. “Baba” ise bebekken ağzından çıkan ilk kelime, varlığına minnettar olduğu bir kavram.

Lise yıllarında babasının kendisine aldığı gitarla müziğe ilk adımını attı. Bir süre gitar, şan ve müzik eğitimi için aldığı derslerden sonra 2010 yılında Akdeniz ÜniversitesiGüzel Sanatlar Fakültesi Müzik bölümünü kazandı. O dönemlerde kendi cover ve beste kayıtlarını sosyal ağlarda paylaşarak ismini duyurdu. Üniversite eğitimi yıllarında “Güneşe Yolculuk” grubu’nun vokalisti olarak Antalya’nın çeşitli mekânlarında sahne aldı.

2015 yılı itibariyle müziğine ilgiyle yaklaşan Murat Kınay ile tanıştı ve birlikte çalışmaya başladı. Çok yönlü müziğinde geleneksel seslerden ilham alan Manuş Baba için, Antalya’dan İstanbul’a uzanan müzik yolculuğu birçok yenili. 2016‘nın başlarında “Albümsüz Türkiye Turnesi” kapsamında birçok şehirde dinleyenleriyle buluştu.

Manuş Baba, Mayıs 2017‘de Kınay Production etiketiyle “Dönersen Islık Çal” adlı ilk albümünü çıkardı. 20 Ekim 2017 tarihinde netd müzik etiketi ile hazırladığı Dönersen Islık Çal isimli şarkısına klip çekerek kısa sürede 30 Milyon civarında izlenme rekoruna ulaşmıştır.

ETKİNLİK KURALLARI 

- İşletme uygun görmediği kişileri mekana almama hakkına sahiptir.

- Kadın - Erkek eşitliğine dikkat edilir.

- Etkinlik alanına +18 yaşından küçükler giriş yapamazlar.

- Etkinlikte Genel giriş (ayakta) ve VİP (oturma düzeni) bulunmaktadır. Bilgi ve Rezervasyon için;

05558830041
05336388041
Numaraları arıyabilirsiniz.

 

 

 

DİĞER ETKİNLİKLER

Newsletter

Etkinlik, kampanya ve fırsatlardan haberdar olmak için kayıt olun!

E-mail bülten aboneliğine kayıt olmak istiyorum.