Fikri Karayel

Çubuklu

23 Kasım Cumartesi

22:00
BİLET AL

Kıbrıs’ta doğdu, İngiltere’de büyüdü, “Zor Zamanlar” adını verdiği albüm Ocak ayı sonunda Türkiye’de yayınlandı. Dokuz Sekiz Müzik tarafından müzikseverlerin beğenisine sunulan, içerisinde funk, caz, pop ve rock unsurları barındıran albümde on bir şarkı ve bir intro parçası bulunuyor…

10 yaşından beri ailesiyle birlikte İngiltere’de yaşıyor ve çocukluğundan beri müzikle iç içe. Yaz tatillerinde buluştuğu grubu ‘Refik’ ile Kıbrıs’ ta düzenlenen bir organizasyonda “En İyi Beste”, “En İyi Grup” ve “En İyi Yorum” ödüllerine layık görüldüler. Bu deneyim ilk kayıt denemeleri için bir tetikleme oldu. “Şehit” adını verdiği ilk bestesiyle Kıbrıs listelerinde bir numaraya yükseldi. Ardından, Haluk Levent “Karagöz ve Hacivat” albümünde bu parçaya yer verdi ve Karayel ilk kez söz yazarı olarak bir albümde yer aldı.

İlerleyen yıllarda İngiltere’de funk müziğe olan ilgisi artınca, Biyokimya eğitimi için gittiği Kingston’da “Plateman” adını verdikleri funk-caz grubuyla Londra’ nın önemli müzisyenleriyle birlikte vokalist olarak performanslar sergileyip demo kayıtları yaptı.

Şarkılarını bağımsız olarak Myspace’te dinleyicilerin beğenisine sunan Karayel, bu paylaşımlardan kısa süre sonra “Hayal Edemezsin” adlı şarkısı ile Ada sınırlarını aşmayı başardı. Bu şarkı iki yıl boyunca Myspace Türkiye’de en sık dinlenen parça haline geldi. İki yılı aşkın bir süre alternatif müzikseverler tarafından ilk sırada tutulan şarkıyı, yine bu listelerde ilk sıralara yerleşen kendisine ait diğer şarkılar takip etti.

İnternette yüzbinlere ulaşan Fikri Karayel, 2013 yılında ilk Türkiye turnesini düzenledi. Turneden hemen sonra albüm kayıtlarına başlayan Karayel, “Hayal Edemezsin” adlı şarkısına 2014 yılında Serkan Şedele yönetmenliğinde Londra’da bir klip çekti. Aynı şarkı “Seni Seviyorum Adamım” filminde de yer aldı… Şimdi gelin sizi kendisiyle tanıştırayım. Onun müziğini ve kendisini çok seveceğinizi düşünüyorum.

DİĞER ETKİNLİKLER

Newsletter

Etkinlik, kampanya ve fırsatlardan haberdar olmak için kayıt olun!

E-mail bülten aboneliğine kayıt olmak istiyorum.